Z  mé terapeutovny

Minulý a tento týden mám na praxi ve své terapeutovně studenty a dostavám od nich dotazy, proč je v současnosti takový výživový informační chaos a proč je tak nesnadné někomu radit ve výživě.

Sdílím s dovolením klientky...Paní, 36 roků, po resekci žaludku, trpí plynatostí a úpornou zácpou. Je v redukčnim režimu. Paní od června zhubla ze 128 kg na 108 kg, momentálně již celý srpen a září stojí na váze a nehubne. Nemá hlad! Má špatnou náladu a je vyčerpaná.

Tento týden jsem se zúčastnila semináře o HYPERSENZITIVNÍCH lidech, protože se mne toto téma osobně týká a velice jsem si uvědomila, jak moc se také týká části skupiny mých klientů, případně lidí, kteří pouze zavítají na mé stránky.

*Jablko je plod jabloně domácí, obsahuje sacharidy, vlákninu, pektin, vodu, vitamín C, antioxidanty a další fytoelementy.

TWEET Z PORADNY: Často se ve své praxi setkávám s tím, že největší naší překážkou v jezení je vlastní HLAVA. A není to doména jen nás citlivých žen. MÁME TU I MUŽE! Se souhlasem jednoho dnešního mého klienta sdílím...
Muž, masér, 64 let, 170 cm, 54 kg ( zhubl z 68 za 5 let), zdravý, ale trpící...

Často se na konzultacích se svými klienty, kteří mají komplikovaný vztah k jídlu dostáváme k tématu, co je NORMÁLNÍ vztah k jídlu a k jezení. Nemám ráda zobecňování, protože každý člověk jsme naprostý originál a také záleží vždy na osobním vnímání každého jediného z nás, ale normální vztah k jídlu podle mne z pohledu nutriční terapeutky :