TOFU, HOUBOVÉ KROUPOTO A DÝNĚ

UZENÉ TOFU, JEČNÉ KROUPY, SUŠENÉ HOUBY, PEČENÁ DÝNĚ, PICKLES Z ČERVENÉHO ZELÍ, PAŽITKA
2 PORCE:
100g syrových ječných krup BIO
200g brambor
1/2 střední dýně hokkaido ( upečte celou a ze zbylé udělejte pomazánku třebas)
2 uzené tofu
1 hrst sušených hříbků
2 -3 lžíce Ghí ( řepkového oleje)
1 cibule, 1 stroužek česneku, UZENÁ PAPRIKA, sůl, pepř, pažitka
Kysané zelí domácí 100g ( bez siřičitanů)
POSTUP
- Jako první spaříme horkou vodou hrst sušených hříbků a necháme odstát.
Dáme vařit dobře propláchnuté kroupy se stroužkem česneku do jemně osolené vody cca 40 minut ( podle velikosti krup, aby byly na skus).
- Dále oloupeme pár brambor, nakrájíme na malé kostky a vhodíme do jemně osolené vroucí vody s kmínem a vaříme doměkka.
- Do trouby dáme péct očištěnou na kousky nakrájenou dýni na trošce Ghí nebo oleje ( 1 lžíce).
Na pánvi zpěníme na lžíci Ghí jemně nakrájenou cibuli ( mít dobrý naostřený nůž:o) , přidáme zcezené a vymačkané houby, necháme chvíli produsit.
K houbám přihodíme uvařené zcezené kroupy, 1 lžičku uzené papriky, špetku pepře, dosolíme solí nebo solčankou a necháme chvíli vařit, mícháme. Nakonec opatrně vmícháme uvařené brambory, pažitku, finálně dochutíme.
Mezitím v troubě dopékáme dýni a na další pánvi opečeme na 1 lžíci Ghí nakrájené uzené tofu dozlatova.
Nakonec servírujeme na talíř kroupovou směs, pečenou dýni a opečené uzené tofu, posypeme pažitkou nebo petrželkou ( pažitka je lepší :o), kysané zelí
Toto jídlo je skvělou bezmasou inspirací na vydatný oběd nebo večeři. Přeji dobrou chuť a krásný den.