TOFU, HOUBOVÉ KROUPOTO A DÝNĚ

21.01.2020

UZENÉ TOFU, JEČNÉ KROUPY, SUŠENÉ HOUBY, PEČENÁ DÝNĚ, PICKLES Z ČERVENÉHO ZELÍ, PAŽITKA

2 PORCE:

100g syrových ječných krup BIO

200g brambor

1/2 střední dýně hokkaido ( upečte celou a ze zbylé udělejte pomazánku třebas)

2 uzené tofu

1 hrst sušených hříbků

2 -3 lžíce Ghí ( řepkového oleje)

1 cibule, 1 stroužek česneku, UZENÁ PAPRIKA, sůl, pepř, pažitka

Kysané zelí domácí  100g ( bez siřičitanů)

POSTUP

  1. Jako první spaříme horkou vodou hrst sušených hříbků a necháme odstát. 
  2. Dáme vařit dobře propláchnuté kroupy se stroužkem česneku do jemně osolené vody cca 40 minut ( podle velikosti krup, aby byly na skus). 

  3. Dále oloupeme pár brambor, nakrájíme na malé kostky a vhodíme do jemně osolené vroucí vody s kmínem a vaříme doměkka. 
  4. Do trouby dáme péct očištěnou na kousky nakrájenou dýni na trošce Ghí nebo oleje ( 1 lžíce). 
  5. Na pánvi zpěníme na lžíci Ghí jemně nakrájenou cibuli ( mít dobrý naostřený nůž:o) , přidáme zcezené a vymačkané houby, necháme chvíli produsit.

  6. K houbám přihodíme uvařené zcezené kroupy, 1 lžičku uzené papriky, špetku pepře, dosolíme solí nebo solčankou a necháme chvíli vařit, mícháme. Nakonec opatrně vmícháme uvařené brambory, pažitku, finálně dochutíme.

  7. Mezitím v troubě dopékáme dýni a na další pánvi opečeme na 1 lžíci Ghí nakrájené uzené tofu dozlatova.

Nakonec servírujeme na talíř kroupovou směs, pečenou dýni a opečené uzené tofu, posypeme pažitkou nebo petrželkou ( pažitka je lepší :o), kysané zelí

Toto jídlo je skvělou bezmasou inspirací na vydatný oběd nebo večeři. Přeji dobrou chuť a krásný den.