SVÁTEČNÍ DÝŇOVÉ RIZOTO

09.10.2019

Na tohle sváteční vegetariánské rizoto budete potřebovat :

1/2 dýně hokaido

200g rýže arborio

3 mladé cibulky

1 lžíce přepuštěného másla ghí

1/2 kostičky vegebujonu Wurzl, špetka italského koření ( rozmarýn, dobromysl, česnek)

1 dcl sojové smetany

10 naložených sušených rajčat v oleji

2x 50g kozího sýra typu Gouda

zelené salátky na ozdobení nebo ruccolu

V hluboké pánvi zpěníme najemno nakrájenou cibulku na ghí, přidáme rýži a asi 3 minuty proženeme na středním plamínku ( cibulka se nesmí připálit) . Pak přihodíme na kostičky nakrájenou dýni, podlijeme cca 3 dcl vodou nebo vývarem, přidáme 1/2 kostičky Wurzlu a vaříme. Hlídáme, aby nám voda úplně nevyvřela. Asi 5 minut před dovařením přidáme do rizota špetku italského koření,  100ml sojové smetany, která nám dokonale spojí chuťě dohromady. Nakonec vmícháme na kousky nakrájená sušená rajčata i s 1 - 2 lžícema  oleje z těchto rajčat. Na talíři podáváme s listovými salátky a nastrouhaným kozím sýrem.

Dobrou chuť a krásný den všem