SVÁTEČNÍ DÝŇOVÉ RIZOTO

Na tohle sváteční vegetariánské rizoto budete potřebovat :
1/2 dýně hokaido
200g rýže arborio
3 mladé cibulky
1 lžíce přepuštěného másla ghí
1/2 kostičky vegebujonu Wurzl, špetka italského koření ( rozmarýn, dobromysl, česnek)
1 dcl sojové smetany
10 naložených sušených rajčat v oleji
2x 50g kozího sýra typu Gouda
zelené salátky na ozdobení nebo ruccolu
V hluboké pánvi zpěníme najemno nakrájenou cibulku na ghí, přidáme rýži a asi 3 minuty proženeme na středním plamínku ( cibulka se nesmí připálit) . Pak přihodíme na kostičky nakrájenou dýni, podlijeme cca 3 dcl vodou nebo vývarem, přidáme 1/2 kostičky Wurzlu a vaříme. Hlídáme, aby nám voda úplně nevyvřela. Asi 5 minut před dovařením přidáme do rizota špetku italského koření, 100ml sojové smetany, která nám dokonale spojí chuťě dohromady. Nakonec vmícháme na kousky nakrájená sušená rajčata i s 1 - 2 lžícema oleje z těchto rajčat. Na talíři podáváme s listovými salátky a nastrouhaným kozím sýrem.
Dobrou chuť a krásný den všem