SALÁTEK Z ŘEPY

06.11.2019

TEPLÁ ŘEPA NA LISTOVÝCH SALÁTCÍCH, ŘEŘICHA, BRYNDZA, VLAŠSKÉ OŘECHY, OLIVOVÝ OLEJ, VINNÝ OCET, SŮL

POTŘEBUJEME PRO 2 OSOBY:

3-4 střední červené řepy

200g bryndzy

30h vlašských ořechů

50g listových salátků ( rucola, polníček, řepa)

1 lžíce vinného octa typu balsamico ( sladší)

1 lžíce olivového oleje

50 g knackebrot nebo 100g kváskového chleba

POSTUP:

  1. Omyté  NEloupané bulvičky červené řepy vložíme do hrnce vroucí vody, a vaříme do měkka asi 40 minut. Poté necháme lehce zchládnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo na měsíčky. Opatrně na červené prsty :o)
  2. Řepu promícháme v misce s olivovým olejem a balsamikem

  3. Servírujeme na talířek zelené salátky, poté ochucenou řepu, poklademe kousky bryndzy a vlašskými ořechy

Tento salátek je bezmasou inspirací pro lehčí oběd nebo večeři. Přeji vám dobrou chuť a krásné dny.