SALÁTEK Z ŘEPY
06.11.2019

TEPLÁ ŘEPA NA LISTOVÝCH SALÁTCÍCH, ŘEŘICHA, BRYNDZA, VLAŠSKÉ OŘECHY, OLIVOVÝ OLEJ, VINNÝ OCET, SŮL
POTŘEBUJEME PRO 2 OSOBY:
3-4 střední červené řepy
200g bryndzy
30h vlašských ořechů
50g listových salátků ( rucola, polníček, řepa)
1 lžíce vinného octa typu balsamico ( sladší)
1 lžíce olivového oleje
50 g knackebrot nebo 100g kváskového chleba
POSTUP:
- Omyté NEloupané bulvičky červené řepy vložíme do hrnce vroucí vody, a vaříme do měkka asi 40 minut. Poté necháme lehce zchládnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo na měsíčky. Opatrně na červené prsty :o)
Řepu promícháme v misce s olivovým olejem a balsamikem
Servírujeme na talířek zelené salátky, poté ochucenou řepu, poklademe kousky bryndzy a vlašskými ořechy
Tento salátek je bezmasou inspirací pro lehčí oběd nebo večeři. Přeji vám dobrou chuť a krásné dny.