KARI DÝŇOVÁ POLÉVKA

05.11.2019

HODÍŠ DO HRNCE DÝNI, ZELENINU, BRAMBORU, ČERVENOU ČOČKU, TROCHU KARÍ A ZA 20 MINUT JE HOTOVO. 

Budete potřebovat ( pro 2-3 osoby):

1/2 střední dýně hokaido ( hokaido neloupeme!!!)……..druhou půlku upeču 

1 šálek červené čočky ( loupané)

2 mrkve, 2 petržele, 1/2 pórku, 1 velká brambora, 2 stroužky česneku

3 - 4 lžičky indického kari, 1 bobkový list

2 lžíce řepkového oleje nebo Ghí

1/2 citronu

na dozdobení dýňová jadérka, petrželka

....1 lahůdkové tofu, kváskový chlebík

Ve hrnci zpěníme na oleji pórek, přidáme česnek a nahrubo nakrájenou dýni se zeleninou. 3 - 5 minut restujeme, pak přidáme šálek promyté červené čočky a vodu, tak, aby byly všechna zelenina ponořená. Dosolíme, dochutíme 3 lžičkami kari a vaříme přibližně 20 minut. Dýně se zeleninou by měla být hotová doměkka a čočka rozvařená. Poté ponorným mixérem umixujeme polévku do hladké krémové konzistence. Nakonec přidáme čerstvou šťávu z 1/2 citronu a necháme pod pokličkou 10 minut dojít, aby se rozvinula chuť.

Polévku lze zařadit před hlavním chodem nebo můžeme zařazovat jako samostatný hlavní chod na oběd či k večeři, v tomto případě nezapomeneme přidat kousek kváskového chleba a zdroj bílkovin - opečené lahůdkové tofu, vajíčko, atd.

Přeji vám dobrou chuť a krásný den