BLOG  

Jídlo je základ. JÍDLO. Řešíme ho ze všech úhlů: Jak se správně najíst? Jak zhubnout? Jak přibrat? Jak nejíst nesmysly? Nebo jak se nepřejídat? A jde to vůbec? Prochází láska žaludkem? JSME TO, CO JÍME nebo jsme spíš to, co si MYSLÍME O JÍDLE, KTERÉ JÍME? Souvisí jídlo s psychikou? A co naše myšlenky, emoce a vnitřní nastavení? 


TUKY V NAŠEM TĚLE MAJÍ SPOUSTU FUNKCÍ. MIMO VYTVÁŘENÍ ENERGETICKÝCH ZÁSOB PRO OBDOBÍ HLADOVĚNÍ, ZATEPLOVÁNÍ TĚLA, ROZPOUŠTĚNÍ VITAMÍNŮ A, D, E a K SE TUKY TAKÉ ÚČASTNÍ VÝSTAVBY BUNĚK A MÁ I HORMONÁLNÍ AKTIVITU - PRODUKUJE HORMONY, RŮSTOVÉ FAKTORY A DALŠÍ LÁTKY, KTERÉ OVLIVŇUJÍ NÁŠ CELKOVÝ METABOLISMUS.

Často se na konzultacích se svými klienty, kteří mají komplikovaný vztah k jídlu dostáváme k tématu, co je NORMÁLNÍ vztah k jídlu a k jezení. Nemám ráda zobecňování, protože každý člověk jsme naprostý originál a také záleží vždy na osobním vnímání každého jediného z nás, ale normální vztah k jídlu podle mne z pohledu nutriční terapeutky :

KDO JSEM A CO DĚLÁM